Så här gör du för att besöka doktorn via nätet

Det har blivit allt mer populärt att besöka doktorn via nätet den senaste tiden. En stor anledning till detta är för att det är så otroligt enkelt och smidigt att göra det. Men det beror såklart även på att vi har en pågående pandemi som påverkat oss alla på ett eller annat sätt.

Läkarbesök via nätet är väldigt tidseffektiva och det har gjort att så många föredrar detta framför det traditionella sättet att besöka en läkare. Istället för att du ska behöva ta dig till sjukhuset eller en vårdcentral och sitta i ett väntrum tills det blir din tur så kan du istället stanna hemma och göra allt genom din smartphone.

Har du aldrig besökt en doktor via nätet så kan det kännas lite märkligt och klurigt till en början. Men oroa dig inte, det är faktiskt otroligt enkelt. Vi kommer i den här artikeln att räta ut ett par av de frågetecken som du kan tänkas ha kring detta.

Målsättningen är att du efter den här korta läsningen ska ha fått med dig den information som du behöver för att kunna genomföra ett läkarbesök via nätet.

Hur gör man steg för steg?

Ja, hur kommer man egentligen igång? Du kommer snabbt märka att det faktiskt är väldigt enkelt.

Det absolut första du behöver göra är att välja vilken nätläkare det är du ska ta hjälp av. Det finns en handfull alternativ att välja mellan, där ett populärt alternativ är Doktor.se.

När du väl valt nätläkare kommer du sedan behöva ladda ner deras app. Appen finns att ladda ner där appar finns. För att du sedan ska kunna bekräfta att det är just du som säker hjälp kommer du  lätt kunna verifiera detta via Mobilt BankID.

Många nätläkare kräver att du måste vara minst 18 år för att använda deras tjänst, men på Doktor.se kan även 16- och 17-åringar söka vård.

Väl inne på appen kommer du kunna navigera runt bland de olika valmöjligheterna. När du hittat det du söker efter kommer du kunna upprätta en kontakt med en sjuksköterska. Det går dels att chatta, men om du till exempel skulle behöva visa upp något går det även att ha videosamtal.

Men går det att prata med en läkare då? Yes, detta är såklart möjligt. Som standard kommer du dock först få börja prata med en sjuksköterska. Om det sedan bedöms att du också behöver prata med en läkare kommer du få göra detta också.