Hur lever man ett hälsosamt liv?

Det behöver inte vara så svårt som man tror att leva ett hälsosamt liv. Med det sagt finns det mängder av faktorer som påverkar och om man inte riktigt har koll hur man ska gå till väga är det ganska enkelt att man krånglar till det.

En hälsosam livsstil innebär att man tar hand om både sin kropp och knopp. Det finns väldigt många olika filosofier om hur en hälsosam livsstil bör se ut. Vissa menar på att man måste följa specifika dieter och träningsupplägg. Vi på Visriks har dock en väldigt liberal syn på det hela, och tror att det finns flera olika sätt som man kan leva hälsosamt på.

Flera studier har under åren gjorts kring att leva hälsosamt och resultatet är ganska tydliga. Ser du till att göra detta kommer du med stor sannolikhet leva längre. Med det i åtanke så tycker vi på Visriks att det är dags att dyka lite närmare ner kring detta och förklara hur du kan förbättra din hälsa på ett effektivt och enkelt sätt.

Träna regelbundet

Träning är en av grundpelarna i en hälsosam livsstil. Här kan man egentligen välja vilken träningsform som helst. Löpning, kroppsövningar, sporter eller gym är alla goda alternativ. Vårt heta tips är dock att du väljer något som du tycker är roligt. På så sätt kommer det inte kännas lika påfrestande att ta sig tiden att träna flera gånger i veckan. Och egentligen utesluter det ena inte det andra, det finns inget som säger att man inte kan utöva flera sorter eller träningsformer.

Hur hård behöver träningen vara då? Ja, faktum är att den faktiskt inte behöver vara särskilt hård. Det räcker många gånger med att man går ut på en längre promenad.

Nu under coronatider kan det för vissa kännas lite riskfyllt att ta sig till gymmet för att träna. Som tur är kan man få en helkroppsträning med hjälp av kroppsövningar hemma. Väljer man att även införskaffa sig ett par olika träningsredskap som till exempel en pull up bar och hantlar kommer man kunna genomföra riktigt bra träningspass direkt i hemmet.

Vad stoppar du i dig?

En annan högst avgörande faktor för en hälsosam livsstil är vilken mat man stoppar i sig. Det finns de personer som förespråkar specifika dieter, men vi på Visriks tror att en välbalanserad kost innehållande frukt, grönsaker, fibrer, mejeriprodukter, kolhydrater och protein är det optimala.

Försök att främst konsumera färska livsmedel och håll dig undan från processad mat. Färsk mat är dels mycket godare, men framförallt innehåller det inte alla de skadliga ämnena och tillsatserna som processad mat gör.

Bara för att du bestämt dig för att du ska äta mer hälsosamt betyder detta inte att du aldrig kan äta godis igen. Onyttiga saker är som alla känner till riktigt goda, och om man äter lite godis eller dricker lite läsk lite då och då är detta inte hela världen. Det viktigaste är att man är är medveten om vad man stoppar i sig och hur de sakerna påverkar ens kropp. Och att man inte heller äter onyttigt hela tiden.