Dessa saker bör du alltid ha i bilen

Du bör alltid vara redo för att oväntade situationer kan uppstå, och det gäller även när du är ute och kör eller åker bil. Massor av saker kan hända när man är ute på vägarna och därmed är det bra om man har med sig användbara redskap och artiklar i bilen.

Vad som kan anses vara viktigt att ha i bilen är kanske inte alltid så lätt att avgöra. Och att proppa bilen full med massor av saker är inget bra då detta kommer öka din bränsleförbrukning plus att det kommer vara jobbigt att ha massor av prylar med sig.

I den här artikeln kommer vi därför att gå igenom att par saker som vi anser är helt självklara att man ska ha tillgängligt i sin bil. Har man dessa saker är man redo att hantera de flesta oväntade situationer som kan uppstå ute på vägarna.

Medicinskåp

Det kanske är att ta det till en överdrift att installera in ett medicinskåp in i bilen. Vi anser dock att det kan vara riktigt smart att ha ett fack där man förvarar olika typer av produkter som man även har i medicinskåpet hemma.

Några exempel på produkter som detta fack skulle kunna innehålla är bland annat plåster, alcosprit, bandage, värktabletter, och så vidare. Produkter som kan lindra och behandla eventuella småskador helt enkelt. Är du allergisk mot pollen kan det även vara bra att ha produkter som motverkar detta om det är säsong för det och du känner att det behövs.

Reservdäck är alltid bra

Punkteringar brukar oftast ske på de mest olägliga stunderna, och därför rekommenderar vi att du  alltid förvarar ett reservdäck i bilen för kunna hantera en sådan jobbig situation. Men för att du ska kunna byta däcket krävs det också såklart att du har en domkraft och ett fälgkors.

Om du har detta tillgängligt i bilen kan du slippa behovet att ringa efter en bärgare om det skulle uppstå en punktering. Detta är såklart skönt och gör även att du kan spara pengar. Det som kan vara bra att veta när det kommer till reservdäck är att dessa däck oftast är begränsade i hur snabbt man får köra med dem så läs på exakt vad som gäller för det däck du har med dig.

Verktyg för att kolla däcktryck

Ett för lågt däcktryck är förödande för dina däck då det kommer göra så att däcken slits ut mycket snabbare och att hållbarheten blir kortare. I nyare bilar brukar man få en notifikation på kontrollpanelen om något av däcken har för lågt lufttryck, men med äldre bilar finns inte denna funktion.

I dessa fall får man helt enkelt kolla upp däcktrycket på egen hand. Det finns idag väldigt små och smidiga verktyg för att kolla däcktrycket. Vill du lära dig mer kring däcktryck och hur ofta man bör kolla detta? Isåfall rekommenderar vi att du klickar dig vidare till däckverkstad nu som går igenom precis detta på sin sajt.

En filt och kudde

Man vet aldrig när man kommer att behöva övernatta i bilen. På natten kan det bli väldigt kallt, speciellt på vintern, och därför är det riktigt bra om man är förberedd för detta genom att alltid ha en filt och kudde liggandes i bilen.

Ett annat användningsområde för filten är till exempel om du behöver transportera något smutsigt i bilen och inte vill skita ner. Då kan du ha filten som ett skydd mot detta, och det är även ett bra skydd om du ska transportera något ömtåligt eller liknande.