Bra saker att veta när du ska vara i solen

Finns det något bättre än att vara i solen? Många tycker verkligen att det är det bästa som finns. Men med det sagt  finns det såklart folk som inte tycker om det alls. Så det varierar en del.

Men oavsett om man gillar att vara i solen eller inte finns det en hel del saker som kan vara bra att känna till om man ska befinna sig utomhus när det är soligt. I den här artikeln kommer vi att ta en titt på just detta och ge dig viktig information som vi verkligen rekommenderar att du tar till dig av.

Det är viktigt att man har bra och rätt kunskap om solen och hur det påverkar oss människor. Faktum är att det kan leda till ganska stora hälsoproblem annars, och det vill man ju helst undvika så långt det går.

Använd solkräm

Något av det absolut viktigaste när du ska vara i solen under en längre period är att du ser till att använda dig av en stark solkräm. Vad många tror är att ditt val av solkräm endast bör baseras beroende på vilken hudfärg man har. Detta är dock inte sant.

Trots att din hudfärg har stor betydelse på vilken solskyddsfaktor som du bör använda så finns det faktiskt även ett par andra faktorer som du bör ha i beaktning också. En av dessa faktorer är hur länge du planerar att vistas ute i solen – ju längre desto starkare solkräm, såklart.

Bästa skyddet mot solen är inte solkräm

Även fast solkräm är ett riktigt bra skydd mot solen, så är det inte det bästa skyddet mot solen. Till slut kommer alla bli brända av att vara i solen oavsett hur stark solskyddsfaktor man använder. 

När du kommit till den punkt att du inte kan befinna dig i solen utan att du kommer bli bränd är det bäst att du letar dig till skuggan. Tänk även på att kläder i sig är ett bra skydd mot solen, men kom då även ihåg att vita kläder inte skyddar särskilt mycket alls. Ju mörkare kläderna är, desto mer skydd från solen får du.

Skaffa dig en huvudbonad

Detta är något som många glömmer bort, men det går inte att understryka hur viktigt detta är. Om man kommer vara länge i solen är det lätt att man får solsting och ont i huvudet om man inte har något på huvudet.

Det spelar egentligen inte vad man har på huvudet, bara man har någonting där. Det kan vara allt från en keps eller solhatt till en t-shirt eller något annat typ av plagg som skyddar mot solens strålar. En keps är bra på det sättet att det tills viss del även skyddar dina ögon mot att ta skada från solen och det starka ljuset (allra bäst är dock såklart ett par solglasögon för detta ändamål).