Allt du behöver veta om hälsokontroll genom blodprov

Alla vill väl vara friska och må bra, så att leva sunt och ta hand om sin kropp är därför något alla bör göra. Även om du kanske lever en hälsosam livsstil är det trots detta oerhört viktigt att du kontinuerligt håller koll på att din kropp faktiskt mår bra. Vissa åkommor och sjukdomar går ju tyvärr inte att undkomma hur hälsosam man än är.

Det finns i dagsläget en rad olika sätt som man kan hålla koll på sin kropps hälsa. Enligt oss är det mest effektiva sättet att göra detta genom hälsotester via blodprov. Dessa typer av tester kan svara på en rad olika saker och går även väldigt snabbt att genomföra.

I den här artikeln går vi igenom lite mer om just hälsokontroller genom blodprover. Det finns väldigt mycket att lära när det kommer till detta. Vi kommer dock att primärt fokusera på det som vi tycker är det viktigaste att ha koll på. Vill du veta mer om dessa typer av blodprov rekommenderar vi att du klickar dig vidare till Medisera där du kan läsa mer.

Varför ska man ta hälsoundersökningar?

Det finns flera olika anledningar till varför man över tid bör göra återkommande hälsoundersökningar. Livet är oerhört skört och det finns ingen som vet om det kommer något efter detta liv och därför bör man också ta hand om sig själv och sin hälsa så gott man kan.

Genom att löpande göra hälsotester kan man på ett mycket bra sätt hålla koll på hur ens kropp faktiskt mår och på så sätt hitta potentiella sjukdomar i tid.

En annan anledning till varför många väljer att göra hälsoundersökningar är för att få hjälp med sin träning. Dessa tester visar nämligen bland annat vilka mineraler och ämnen som du eventuellt har brist på. Med mer kunskap om vilka saker du måste stoppa i dig för att prestera på topp kommer dina prestationer förhoppningsvis kunna se en förbättring.

Hur bokar man?

Har du bestämt dig för att du vill ta ett hälsotest genom blodprov? Det första du måste göra innan du bokar ditt test är att välja vilket typ av blodprov du vill ta. Det finns nämligen en hel del olika varianter som man kan välja mellan.

När du har valt vilket blodprov du vill ta så är det bara att du ser till att boka blodprovet direkt på nätet. Du kommer därefter få en tid till närmaste provtagningsplats då du ska ta ditt prov. När du bokar dina blodprov genom Medisera kan du vara säker på att alla hälsoanalyser är av hög klinisk standard och att de genomförs av behörig personal.

Efter du tagit blodprovet kommer du få vänta mellan 2-6 dagar på ditt provsvar. Du kommer få en notifikation skickat till dig via sms och e-post om att ditt svar finns att komma åt på Mediseras hemsida under ”Min journal” som man kommer åt med hjälp av Bank-ID. Tillsammans med provsvaret kommer även en kommentar från en behörig läkare att finnas med.