Julbordsmys på Officersmässen

Julbordsmys på Officersmässen

En snösnål och gråmulen tredje söndag i advent samlades medlemmar ur VIS- Dalarna, 15 vuxna och 6 barn, för att äta julbord. Platsen denna gång var Rommehed strax utanför Borlänge. 1796-1908 var dalregementet I 13, förlagt här. Det är alltså imponerande gamla fina byggnader som numera är kulturmärkta som finns här. På 1950-60 talet var repövningar förlagda till Rommehed och en av de närvarande herrarna hade varit med och harvat här 1962!. Dock hade han icke fått tillträde till officersmässen, där vi nu intog en god, riklig och traditionell jullunch.

Det blev stämningsfullt med glögg framför sprakande brasa och klädd julgran. Det dignande gottebordet var välbesökt av barnen! Mätta och belåtna med förplägnad och trevlig samvaro vände vi hemåt och…då kom det flera snöflingor så vi kunde komma i riktig julstämning!

Lis Persson