Hej alla Stockholms VISare!

Våren är här och VIS Stockholm har börjat ett nytt verksamhetsår. Här följer lite information och tankar inför det nya året.

Föreningen hade årsmöte den 17 mars. Styrelsen har nu följande sammansättning:

Ordförande: Anne-Marie Persson

Vice ordförande: Kerstin Tynderfeldt Riesenfeld

Kassör: Eva Gyllenswärd

Vid behov kan styrelsen delegera uppdrag för föreningen till medlemmar utanför styrelsen.

Vi är alla vuxendöva/gravt hörselskadade och har flera års erfarenhet av VIS-arbete. Vi vill fortsätta sprida information om vuxendövhet, om hur det är att vara CI/hörselimplantatbärare och vårt behov av fungerande kommunikation och kommunikationsstöd såsom TSS och skrivtolkning. Och vi vill ge medlemmarna möjlighet att träffas och ha trevligt tillsammans.

Vi har kommit överens om att det hela tiden ska handla om medlemsvärvning och det kan man göra på olika sätt. Vi tänker börja med att ha Prova på TSS (Se Kalendern nedan!) och där kommer ni med in i bilden. Vi vill att ni tar med någon eller några som inte är medlemmar – än – och som är intresserad av TSS. Kan vara anhörig eller vän.

Utifrån den träffen planerar vi att ha TSS-kurser med start efter sommaren och då troligen i samarbete med ABF.

Vi vill också ordna medlemsmöten under hösten, med olika teman. Information kommer!

Vårens kalender:

7-8 maj är det TSS-kurs på Wiks folkhögskola i Uppland. Det är traditionellt VIS i Sthlm, Uppland, Uppsala, Örebro som kallar. Säkert har många av er redan anmält er.

21-22 maj inbjuder VIS Uppland VISare i Stockholm, Uppland, Örebro och Dalarna till helgutflykt. Färden går till Ängskär vid Norra Roslagskusten. Vi guidas i naturreservatets sevärdheter och får både TSS- och skrivtolkning. Och vi har trevligt tillsammans med andra VISare. Säkert har ni alla fått inbjudan, där helgens program finns noggrant beskrivet.

Tisdag 24 maj ordnar vi en Prova på TSS-kväll för VIS Stockholms medlemmar. Vi hjälper varandra att använda TSS i samtalet och fikar tillsammans. Ta gärna med anhörig eller vän. Vi bjuder på kaffe/te och smörgås. Plats: Östermalms föreningsråd, Valhallavägen 148, rum 3, kl. 17.00 – 19.00. Välkomna!

Vägbeskrivning:

T-bana mot Ropsten till station Karlaplan. Uppgång Valhallavägen/Värtavägen. Korsa Valhallavägen.

Alt: Buss 1, 4 eller 72 mot Radiohuset, hållplats Värtavägen.

Väl mött och på återhörande!