Helgen 8-9 november hade VIS Uppland i samarbete med ABF en nybörjarkurs i kortspelet bridge. Det var två grupper om fyra personer i varje som fick lära sig grunderna att spela. Det var mycket att lära sig; att räkna poäng, lära sig olika termer, syftet med spelet och så vidare.

Elsie Johansson från VIS Uppland med flera års erfarenhet var vår lärare. Kursen var förlagd till HSO:s kursgård Ekolsnäs utanför Uppsala. Under lunchen på lördagen gick alla deltagarna på en tipspromenad runt kursgården och fick svara på 10 frågor som satts upp. Syftet med frågorna var att man skulle komma ihåg vissa detaljer på bilden på den tidigare frågan för att kunna svara på den efterföljande frågan. Här var det minnesträning och här gällde det att memorera bilderna så mycket som möjligt. En fortsättningskurs planeras till i januari.

Under kursen fanns även två stycken TSS-tolkar tillgängliga för idén med helgen var att kombinera TSS-träning och bridge och att få fler att våga använda TSS som tolkmetod. Vår förening tänker vidare i den riktningen för att locka fram intresset för TSS. Tolkarna gjorde en stor insats för att göra det möjligt för att deltagarna skulle kunna hänga med i vad Elsie lärde ut till oss. Stort tack till henne och tolkarna för en lyckad och trevlig helg!

Text: Claes Mattsson