webben

Carina Karlsson och Vendela Arwidsson Visar TSStecken

 

Den 12-13 oktober hölls traditionsenligt en kurs i TSS på Wiks folkhögskola. Kursen som är ett samarbete mellan VIS-Stockholm, VIS-Örebro, VIS-Uppland och VXD (HRFs Vuxendövförening i Uppsala) blev välbesökt med 35 deltagare från Stockholms, Västmanlands, Gävleborgs och Uppsala län. Bland deltagarna fanns också två barn, 5 och 10 år, mycket glädjande.
Wik visade sig från sin allra bästa sida, stålande sol och höstvärme vilket gjorde att en aktivitet, nämligen 4-kampen, kunde förläggas utomhus. De 5 lagen tävlade i pilkastning, krocket, ringkastning och kubb. På kvällen kunde vi njuta av en delikat festmiddag och deltagarnas spontana underhållning. De som var uppe på söndagsmorgonen fick se ett magnifikt skådespel då morgondimmorna lättade i den uppgående solen över Lårstaviken. Under utvärderingen diskuterades om att ha tre TSS-lärare för att bättre kunna anpassa undervisningen till deltagarnas skiftande kunskapsnivåer, något som tyvärr visar sig vara för dyrt.

Stort tack riktas till Eva Gyllenswärd som samordnade kursen och till våra duktiga och inspirerande lärare Carina Karlsson och Anne-Marie Persson för en givande kurshelg.

Text och foto: Sven Ankar